FRHplads vejledningscenter

Kære forældre i Frederikshavn,

Velkommen til FRHplads appen. For at hjælpe jer med at blive komfortable med appen, har vi lavet en samling af guides til hver enkelt funktion. Skulle I få brug for hjælp til nogle af dem, skal i ikke tøve med at kontakte ledelsen af jeres institution.

God fornøjelse med FRHplads

– FRHplads teamet

Funktioner

Aktuelt

På forsiden i appens feed (aktuelt) bliver forældrene præsenteret med, hvor barnet er gæsteplaceret for dagen. Her vil forældre både blive præsenteret for adresse, samt telefonnummer hvor gæstedagplejeren kan kontaktes.

Det kan også tilgås ved at trykke på “aktuelt” nede i venstre hjørne.

Vælg hvilket barn du ser aktuel information for ved at swipe i toppen af skærmen.

Stamkort

Hos dagplejen er det vigtigt at de rigtige oplysninger vedrørende barnet er oplyst. Dette kan registreres under stamkortet: Der trykkes ”Mere” – ”Stamkort”.

Her kan der gives ”tilladelser”, indskrive vaccination, kort præsentation af barn samt familie, forhold til husdyr, adskillige forhold og pasningsbehov ved gæstedagpleje. Når stamkortet er redigeret færdigt, trykkes der på ”Færdig” i højre hjørne.

Sygdom

Informer institutionen om sygdom ved at trykke på “+” og derefter sygdomsikonet nede i højre hjørne.

Vælg børn, symptomer og forventet slutdato på sygdommen. Afslut ved at trykke “gem”.

Hvis man opretter forkert sygdom vil det være muligt at slette eller redigere dette under samme funktion altså: ”Mere” -> ”Syg”.

Fri & ferie

Såfremt man ikke har brug for gæstedagplejen, bedes forældrene registrere fridag eller ferie for dagen eller perioden, hvor dagplejere er fraværende. Dette vælges ved at trykke ”+” -> ”Fri & ferie”. Vælg her første og sidste fridag og afslut med fluebenet i højre hjørne.

Tryk på fly-ikonet for at tilføje en ferieperiode.

Vælg børn og periode, og tilføj en kommentar hvis nødvendigt. Afslut ved at trykke “gem”.

Hvis man opretter forkert ferie vil det være muligt at slette eller redigere dette under samme funktion altså: ”+” -> ”Fri & ferie”

Beskeder

I forældreappen er det også muligt at tilgå beskeder. Dette gøres let ved trykke på ”Mere” – ”Beskeder”.

Beskeder har den funktion at det vil være muligt for forældre at skrive direkte til dagplejeren – her vil alle beskeder være krypteret, hvorfor dette fungerer som sikker post, hvor fortrolige data godt kan sendes.

Hvis dagplejeren har skrevet en personlig besked til enkelte forældre, vil denne besked også findes her. Denne funktionalitet indebærer derfor ”tovejskommunikation” med dagplejen.

 

nemPlads

Under “mere” menuen i øverste venstre hjørne finder du sektionen nemPlads:

Under “selvbetjening” kan du se dit barns nuværende indskrivning, udmelde dit barn af institutionen og finde en ny institution.

Under “notifikationer” kan du tilvælge at få meddelser om ledige pladser i en eller flere institutioner efter eget valg.

Kontaktoplysninger

I forældreappen er der derudover mulighed for at redigere kontaktoplysninger på forælderen selv. Dette er oplysninger som også er tilgængelige for dagplejen. Dette gøres ved at trykke på ”Mere/menu” – ”Tandhjulet” – ”Mine kontaktoplysninger”

Her er der mulighed for at opdatere informationer så som e-mail samt telefonnummer. Når informationer under denne side redigeres husk at afslutte med ”Færdig”.